Garnier micelarna voda

17.5.17


Skidanje šminke sa lica bez micelarne vode je za mene nezamislivo! Iako sam sigurna da znate o čemu se radi i šta su micelarne vode, ne bi bilo loše da ponovimo par rečenica. Priča o micelarnoj vodi počinje sa surfaktantima - u pitanju su molekuli čiji jedan kraj privlači vodu, a drugi kraj masnoću. Voda i ulje inače se ne mješaju, ali sufektanti imaju sposobnost da ih spoje, zbog čega su jedni od najvažnijih sastojaka u šamponima i deterdžentima. Ukratko, micele od kojih se micelarna voda i sastoji su loptastog oblika, napravljene od gomile sufektanata, i na taj način sposobne da odstrane masnoće i nečistoće sa kože ostavljajući ih na tuferu, a lice čistim.
Micelarna voda je u stvari voda sa micelama, a namjenjena je čišćenju lica, dovoljno je blaga da se može koristiti i za skidanje šminke sa očiju, a da ne smeta onima koji imaju osjetljivu kožu. Ono što je pozitivna strana je i da ne mora da se ispira sa lica, dakle ujedno je sredstvo za čišćenje lica, skidanje šminke i tonik. 



Garnier micelarna voda za čišćenje dolazi u velikoj plastičnoj boci od 400 ml i može se kupiti po cijeni od oko 10 KM. Ima blag miris i ne isušuje kožu. Veoma je blaga i poslije korištenja me koža lica ne zateže. Ono što mi se posebno sviđa kod ove micelarne vode jeste što me ne peče za oči kao većina micelarnih voda i što mi maskaru sa očiju savršeno skine. Ne treba mi velika količina tufera da bih skinula šminku kao što mi se dešavalo sa raznim micelarnim vodama. 




Za skidanje šminke probala sam i razna mlijeka za lice, međutim mojoj masnoj koži ne odgovaraju jer je dodatno maste. Da li koristite ovu ili neku drugu micelarnu vodu i kakvi su vaši utisci?


You Might Also Like

4 komentari

  1. Trenutno koristim ovu micelarnu, i zaista sam zadovoljna, jedna od boljih :)
    Šminke nikad dosta

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je najbolja micelarna voda...definitivno! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Definitivno najbolja micelarna, i ja je koristim vec dugo vreme :)

    http://fashionconfessions.blogspot.mk/

    OdgovoriIzbriši
  4. Super što nekome odgovara, meni je ova micelarna bila najgora ikada :/

    OdgovoriIzbriši

Subscribe