Maybelline Lash Sensational maskara

26.12.17


Ukoliko ste već čitale neke moje recenzije o maskarama, onda znate da je ova jedna od mojih omiljenih maskara! 



Smatram da je odabir maskare zaista induvidualna stvar i da neka maskara koja je meni npr super drugima ne odgovara i obrnuto. A za ovu maskaru bih mogla reći da može odgovarat različitim tipovima trepavica i udovoljiti različitim kriterijima. Kada je tek izašla u prodaju počela sam je koristiti. Naravno isprobam ja razne maskare, sve one koje budu na sniženju, sve koje djevojke hvale ali se uvijek ovoj vraćam! Moram da spomenem da iako je ova maskara Maybelline, da ne bi neko pogrešno shvatio da mi odgovaraju sve Maybelline maskare. Probala sam skoro pa sve Maybelline maskare, neke mi nikako ne odgovaraju, poput one u žutom pakovanju, a ova Lash Sensational i slične njoj intese black i sve koje su izašle poslije ove, sa istom ili sličnom četkicom su mi super.





Pakovanje je predivno u metalik roza boji i ima gumeno-plastičnu četkicu koja ima različitu dužinu zubaca koji omogućavaju ravnomjerno nanošenje i prekrivanje trepavica od samog korijena ali i njihovo savršeno raščešljavanje, uvijanje i izvlačenje. Meni ova maskara daje odličan volumen i dužinu trepavica. Nimalo se ne trusi, ne preslikava i ne razmazuje. 



Posebno mi se sviđa ova četkica jer ponekad koristim kraći dio zubaca da nanesem jako malo proizvoda, ili taj dio koristim za donje trepavice, a za gornje duži dio. Kada izlazim naveće nanesem dva sloja ove maskare i trepavice izgledaju fenomenalno! Preko dana nanosim samo jedan sloj.



Volim kada je preko maskare zalijepljena zujalica ili kada je u celofanu jer tada znam da je sigurno niko nije otvarao.
Cijena ove maskare je 14 KM za 9,5 ml proizvoda. Ja je kupujem svaki put kada je snize na oko 9 KM.



Da li ste probale ovu maskaru i kakvi su vaši utisci?


You Might Also Like

2 komentari

  1. Ovu maskaru obožavam. Mnogo mi se dopada njena četkica i kako izvlači dužinu i daje joj gustinu to je odlično. Ali sada sam u isprobavanju nekih novih maskara, ali ovo je svakako jedna od najboljih ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    OdgovoriIzbriši

Subscribe