Avon planet spa maska za lice sa mineralima Mrtvog mora

13.5.16


Veliki sam ljubitelj maski za lice i isprobala sam ih dosta, često znam i sama da ih napravim od proizvoda koje imam u kuhinji. Masku koju koristim već godinama i za koju svi dermatolozi kažu da je najzdravija jeste maska od prirodne gline. Ja nju koristim rijetko jer prah od gline morate staviti u vodu dva sata i najmanje dva sata nakon toga držati na licu, a ja u kući nemam toliko vremena. Pored toga maska na licu se toliko osuši da lice ne možete pomjerati a kada pomjerate maska se počne mrviti, tj. ne skida se sa lica ali višak maske se mrvi i prlja sve okolo.



Što se tiče Avon planet spa maske za lice sa mineralima iz Mrtvog mora, dolazi u pakovanju od 75 ml i ja sam je kupila po akcijskoj cijeni od 5,50 KM. Ova maska je namjenjena masnoj koži lica, upija višak površinske masnoće i minimizira pore čineći kožu glatkom, nježnom i blistavom.
Tekstura ove maske je jako gusta, sive je boje, kada se osuši poprimi malo tamniji ton sive boje, razmazuje se dobro, miris nije jak.



Masku uvijek nanosim na očišćeno lice, i uvijek se umijem toplom vodom da bi se pore na koži otvorile i bolje očistile. Na pakovanju piše da je potrebno držati 10 minuta, ja iskreno i volim ovakvu masku jer mi ne oduzima previše vremena, kao neke koje moram da držim 2 sata na licu. Ono što posebno volim kod ove maske jeste da mi ne zateže previše lice.



Koja je vaša omiljena maska i da li ste probali neku masku iz Avon planet spa linije?

You Might Also Like

4 komentari

  1. Zanimljivia maska, jako me sada zanima, daj mi molim te reci je li ti ta maska isušila lice?


    Moj blog: candymakeupgirl.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pregledala sam ti blog, napisala si da ti je koža lica normalna do suha, a moja je masna. Meni ne isušuje nego pokupi taj višak masnoće, a tebi mislim da bi isušilo.

      Poljubac

      Izbriši
  2. Anonimno22:19

    Ja volim onu sa ekstraktom kavijara, prezadovoljna sam s njom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja poslije ove imam želju da ih probam sve :)

      Izbriši

Subscribe