Avon K Beauty

24.3.19

Avon je otputovao u Južnu Koreju, dom najpopularnijeg načina njege kože, kako bi otkrio tajnu korejske “Chok Chok” prozračne i elastične kože. Rezultat ove misije je jedinstvena, eskluzivna kolekcija najpopularnijih korejskih beauty proizvoda koje je za Avon kreirao svjetski priznat korejski dobavljač, K-Beauty.

Od maski za lice, područje ispod očiju i maski za usne do krema za lice i ruke, svi proizvodi su obogaćeni autentičnim korejskim ekstratkima poput legendarne biljke cica. Stoljećima korištena u Kini kao tradicionalni lijek, njena posebna svojstva su otkrivena kada su povrijeđeni tigrovi viđeni kako se valjaju u poljima ove biljke kako bi zaliječili rane na svojoj koži.



Korean Beauty ili K-Beauty je linija njege za kožu i beauty proizvoda koji su inspirisani trendovima koji dolaze iz Južne Koreje koji potiču primarno iz Seula. Zahvaljujući sastojcima poput puževe sluzi, proizvoda za čišćenje lica s balončićima i sheet maskama za lice, K-Beauty je napravila pomutnju u svijetu njege kože, i svi žele da je imaju.

K-Beauty je potpuno drugačiji način posmatranja njege kože. Zaboravite na čišćenje, toniranje i hidrataciju, K-Beauty rutina uključuje najmanje 10 koraka. Cilj je postizanje mladolike, kože svježeg izgleda koja izgleda savršeno i bez šminke. Potpuno drugačiji pristup od onoga na našim prostorima, gdje je trend kako prekriti nesavršenstva kože.

K-Beauty se fokusira na njegovanje kože uz pomoć redovite i individualne rutine. Ona ne nudi brza rješenja i trenutne rezultate, ali dugoročno se postižu fantastični rezultati i koža postaje zdravija, hidratizirana i sjajnija.
 


Hidrogel maska sa šečernim javorom - osigurava dewy, hidratantan izgled “staklene kože”. Ova prozirna sheet maska sadrži korejski šećerni javor koji povećava hidrataciju kože i daje joj zdravi sjaj u samo 10 minuta. Sheet maska dolazi u dva dijela kako bi se jednostavnije rasporedila po licu. Cijena maske je 8,90 KM.



Noćna maska s ekstraktima gljiva - tokom noći hidratizira kožu i daje joj sjaj zahvaljujući superfood triju – gljive chaga, shiitake i marsutake – sve u jednoj formuli noćne maske. Miriše baš lijepo i prijatno na koži. Često je koristim i prije spavanja, par sati je držim na licu. Cijena 24,90 KM.




Na svakoj slici nosim traku za kosu koja sprječava kosu da ne pada na lice pri nanošenju kreme ili maske. Meni je baš zanimljiva jer se može nositi podignuto kao da su uši od zeca. Unutra ima savitljivu žicu. Cijena trake za kosu je 9,90 KM.



Zlatna hidrogel maska za područje oko očiju - trenutno hladi i umiruje područje ispod očiju zahvaljujući jedinstvenoj hidrogel formuli. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja osigurava trenutnu hidrataciju i zlatni sjaj za efekt posvjetljivanja. Za dodatni osvježavajući efekt preporučujem prethodno čuvanje u frižideru! Može se koristiti i prije nanošenja makeupa. Cijena 9,90 KM.



Jelly Kiss maska za usne - osigurajte usnama specijalan tretman uz pomoć ove jedinstvene hidrogel maske u obliku usana. Formulirana s manuka medom i sočnim breskvama kako bi usnama osigurala potrebnu hidrataciju i učinila ih punijim. Jedino mi se ne sviđa boja maske, kada je nanesem izgledam nekako strašljivo. Više bih voljela da je u tamnijoj crvenoj boji ili skroz providna. Cijena maske je 6,90 KM.



Pored Avon K Beauty kolekcije od noviteta imam da vam predstavim i kremu za ruke iz nove Encanto kolekcije u Avonovom katalogu.



Encanto hidratizirana krema za ruke - pakovanje je divno dizajnirano, u plavoj kartonskoj kutijici se nalazi siva tubica sa 30 ml proizvoda. Krema je prijatnog mirisa, lako se razmazuje i upija. Na samom pakovanju piše da pruža 48h njege, ali ja je mažem jednom dnevno zbog čestog pranja ruku i radi odličan posao. Cijena kreme je 3,90 KM.



Da li ste do sada čuli za K Beauty? Jeste li probale neke od ovih proizvoda i kako vam se sviđaju?

PR proizvodi.


You Might Also Like

1 komentari

  1. Korejski način njege lica mi je baš zanimljiv i mislim da ću rado isprobati nešto iz Avonove K-beauty ponude. Sviđa mi se Golden Mushroom sleeping mask i Sugar Maple maska 😍♡

    OdgovoriIzbriši

Subscribe