Catrice / Essence novogodišnji paketić

24.6.20


Nakon dužeg perioda ponovo sam sa vama! Ako me pratite na instagramu @asja_m onda ste u sve upućeni, ukoliko me ne pratite, radila sam na kruzeru u Americi, bila sam bez interneta, pa vam nisam stigla postovat ovdje. Ali ću sve to da nadoknadim, obećavam!! Pisat ću vam i o mom iskustvu na brodu i kako sam preživjela karantin tamo....ali da mi prvo idemo redom sa današnjom recenzijom...



Ovaj novogodinji paketić od Catrice i Essence sam dobila u decembru bukvalno dan prije nego što ću krenuti za Ameriku, samo sam ga uslikala i ponijela sam ga sa sobom da bih vam mogla već tada prenijeti utiske o njima, što sam i uradila na instagram storys. Ja blog više volim jer sve što želim može se naći ovdje, tamo je sve prolazno... Mislim da je Catrice/Essence tim pažljivo birao proizvode kojima bi me obradovao jer su to večinom proizvodi koje volim i dugo godina koristim:) A o čizmici u kojoj mi je došao paketić da ne pričam!! Koliko su pažljivi, čak su mi i čestitku poslali.:)))))



Blush Box Glowing + Multicolour 010 - Identično rumenilo sam već koristila post OVDJE i potrošila ga do kraja, što govori o tome koliko mi se sviđa!! Ovo je u nijansi 010, malo vuče na narandžasto, što na moj podton kože generalno ne ide, ja sam rozkasti tip, pa ću ovu nijansu proslijediti. Rumenilo je vodootporno, traje cijeli dan, kada ga nanesete bukvalno se ne pomjera! Sviđa mi se što je poklopac na magnet i što se lako blenda.





Essence all about matt - savršenstvo za masnokošće! Ukoliko imate masnu kožu lica kao ja, onda morate da imate ovaj proizvod. Kompaktni fiksirajući puder, meni mnogo više odgovara ovaj u kamenu nego u prahu, jer mi se u prahu razleti na sve strane. Ovaj proizvod se baš trusi, ali meni upravo takav i odgovara nego da moram četkicom više puta nanositi. Nanosim ga nakon tečnog pudera i kamuflaže da bih fiksirala make up. Nakon što završim sa šminkanjem očiju, onda ga izblendiram, jer smatram da ima bolji efekat ako stoji otprilike 5 minuta na koži. Dostupan je u jednoj nijansi koja odgovara svim tipovima kože.




Catrice kamuflaža - ovo je kamuflaža života!! Moj omiljeni proizvod! Uslikala sam vam četiri, a dobila sam samo jedan u ovom paketiću, zato što ne mogu da zamislim make up look bez ovog proizvoda. Uvijek moram imati zalihe!! A još kada ih stave po nižim cijenama, eh tad kupim po 8 komada:)))) O kamuflaži sam pisala posebnu recenziju još 2017-e i to je bio generalno prvi post o Catrice proizvodu. Iako su slike starije, neke stvari se jednostavno ne mjenjaju!! Post možete pročitati OVDJE.



Koristim inače 010 i 020 nijansu, zavisi od nijanse mog pudera.




Catrice Prime and Fine - Keep me matt -  kremaste teksture, vrlo lagan prajmer koji se brzo upija, poput dnevne kreme. Prajmer smanjuje neželjeni sjaj i vidljivo smanjuje pore. Ultra lagana formula također poboljšava trajnost pudera. 



Fotografiju otvorenog proizvoda ću ubaciti naknadno.



Essence kajal pencil - 01 black - olovka za oči koja svima treba! Ja je nosim samo u toku dana, nikada navečer jer mi daje prirodniji look. Olovka je nježna, idealna za osjetljive oči i može se fino izblendati. Trajnost joj je prosječna.





Essence I love extreme crazy volume mascara - ovo jedini proizvod koji me baš razočarao. Kada je nanesem trepavice mi izgledaju fantastično, budu izrazito crne, dobiju volumen i baš ih produži. Četkica je silikonska što meni najviše odgovara. Međutim nakon samo sat vremena sva maskara meni se počne trusiti po licu. Bukvalno mi lice bude sa crnim tačkicama. Kada sam iznijela svoj problem oko ove maskare na instagram storys mnoge djevojke su mi rekle da im je ovo najbolja maskara na svijetu!! Ja sam joj nakon toga dala više šansi, međutim svaki put imam isti problem. Tada sam zaključila da nekom jedan proizvod možete biti najbolji, a nekome da nikako ne odgovara nažalost.




Catrice HD liquid coverage foundation - prvo da se osvrnemo na pakovanje ovog proizvoda koliko je lijepo, ja volim ove proizvode na pumpicu jer mogu fino da doziram koliko proizvoda želim da nansem. Puder ima srednje prekrivanje, daje matt i prirodan izgled što ja posebno volim. Bitno mi je da na licu ne izgleda kao maska, može se fino nadograditi i do jačeg prekrivanja ukoliko to želite da postignete. Prije pudera potrebno je da nansete neki prajmer jer se zna uvući u pore. Puder je dugotrajan, čitav dan mi ostane na koži bez pomjeranja. Ja ga u toku dana moram matirati jer imam masnu kožu lica.





Essence shine shimmer shine wet look gloss - generalno nisam ljubitelj sjaja za usne, međutim ponekad  ih poželim nositi. Volim da eksperimentišem sa šminkom i da nosim različite look-ove. Pakovanje je lijepo i elegantno, aplikator je jako mekan, sa jedne strane je pljosnat, a sa druge zaobličen. Ja nanosim sa ovom stranom gdje je pljosnato jer se ljepše nanese. Nanesem ga nakon nekog ruža da bih dobila neku kako ja to nazivam "izmišljenu" nijansu. :)) 





Essence liquid ink - klasični crni tuš sa mekanom četkicom. Sviđa mi se što je intenzivno crn, precizan, matt i čak vodootporan. Ono što mi se ne dopada je što se nakon nekoliko sati počne mrviti sa kapaka. Ja sam više ljubitelj tvrdih četkica i koristim Essence tuš za oči koji moram imati u zalihama, meni najbolji tuš ikada!! Post o njemu pročitajte OVDJE.





Demi Matt Lipstick - ovo je treća nijansa iz ove kolekcije koju ja koristim. Već sam pisala recenziju o ovim ruževima OVDJE sa moje dvije omiljene nijanse. Tekstura ruža je odlična, avokado i maslinovo ulje koji pružaju matt završetak na usnama, a osjećaj je lagan poput balzama za usne. Pakovanje proizvoda je baš elegantno a crvena boja je klasik i nikada neće izaći iz mode.






Essence shine last & go - gel nail polish - crvena boja laka je jedina boja koju ja nosim. Sve ostale nijanse isprobam i proslijedim, ali svaki crveni lak potrošim do kraja. Ovu kolekciju lakova sam već  koristila i pisala sam o njima OVDJE.  Izuzetno je pigmentovan, intenzivne boje, dovoljan je samo jedan sloj nanošenja i suši se vrlo brzo!




Catrice the fresh nude paleta - devet savršeno usklađenih nijansi, fresh rose i smeđe nijanse, dugotrajne teksture. Ovo je jedina paleta sjenila za oči koju sam ponijela sa sobom u Ameriku, prvenstveno jer je pakovanje malo i čvrsto znala sam da se neće polomiti, a drugi razlog su nijanse koje su prirodne i idu uz svaki look. Ja sam tamo željela da imam prirodniji look što sam s ovom paletom mogla i postići. Devet savršeno usklađenih puderastih sjenila visoke pigmentacije osiguravaju izgled s modnih pista na očima.



U paleti se nalaze i dvije matt nijanse za konturianje i highlighting nijansu za savršeno konturirane oči.





Da li ste probale neke od ovih proizvoda i kako vam se sviđaju?

PR proizvodi.


You Might Also Like

0 komentari

Subscribe