Balea bezuljni serum za masnu kožu

13.12.17


Serumi za kožu imaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka koji prodiru dubinski u kožu, što znači da se sastojci bolje apsorbuju. Serumi sadrže manje molekule nego kreme, te u tome leži tajna njihovog dubljeg i bržeg prodiranja u kožu. Kada jednom probate serume teško da ćete ih se ikada odreći. :)



Ovaj serum je idealan za nas masnokošce jer ne sadrži nikakva ulja. Dolazi u praktičnom pakovanju sa funkcionalnom pumpicom. Dovoljno je da nanete dvije pumpice za cijelo lice i vrat. Brzo se upija, ne ostavlja ljepljiv sloj. Ja nanosim tapkanjem, jer tako dobijam bolji efekat. Nakon nanošenja koža je mekša i hidrirana i spremna za nanošenje kreme. Moram naglasiti da se serum nanosi prije kreme, a ne obrnuto. Da sačekate da se serum u potpunosti upije, pa tek onda nanesete kremu, da bi učinkovitost oba proizvoda bila maksimalna. Serum pojačava efikasnost krema i zato ne bi trebalo da ga preskačete.



Nanosim ga naveče na očišćeno lice i moram da priznam iako je mala količina od 30 ml zaista se sporo troši. Ovo mi je druga bočica ovog proizvoda kako ga kupujem i ne planiram u skorije vrijeme da ga mijenjam. Cijena mu je 6,95 KM u DM-u.



Pišite mi da li ste znale da se serum nanosi prije kreme i da li ste probali ovaj serum? Kakvi su vaši utisci?


You Might Also Like

0 komentari

Subscribe