Lush mask of magnaminty

26.3.17


Na mom blogu već ste čitali o CoalFace sapunu za lice od Lusha, i pločici za masažu. danas vam pišem o maski za lice Mask of Magnaminty.


Šta kaže Lush?

Osvježavajuća, intenzivna, mentolasta maska

Glibava, zelena, mentolasta smjesa za čišćenje lica, vrata i leđa ne zvuči baš primamljivo, zar ne? Pa budite otvoreni i dopustite da vas osvoji svojim čistilačkim sposobnostima. Kada se osjećate jako, jako prljavo, recimo nakon trodnevnog rock festivala, avanturističkog izleta, građevinskih radova u kući, kopanja vrta ili slično, priuštite si druženje s Mask of Magnaminty. Namažite je po cijelom licu, vratu, leđima i uživajte u svježem, dubinskom čišćenju kože i uma. Prirodne gline očistit će i najsitniju poru, med i ulje afričkog nevena ugodit će vašoj koži, a azuki grah napraviti lagani piling i odstraniti sve što odstraniti treba. Bit ćete sasvim nova, čista, mentolasta osoba.

Kako koristiti?

Sloj maske Mask of Magnaminty nanesite na čisto lice,pustite da djeluje 5 minuta i polagano ispirite masirajući kožu kružnim pokretima, mljeveni azuki grah usput će napraviti piling.




Šta kažem ja?

Maska dolazi u čvrstoj plastičnoj posudi na odvrtanje i bez brige je možete nositi na put jer je čvrsta i neće se otvoriti. Lush posudice trebate čuvati i skupljati, jer za 5 praznih posuda dobijete jednu novu masku za lice! Na svakoj maski je naljepnica s imenom i slikom onoga ko ju je napravio što je zaista fascinantno i dobro omišljeno, datum kada je napravljeno i rok trajanja. Rok trajanja maske je 3 mjeseca jer je pravljena od prirodnih i svježih sastojaka.
Maska je namjenjena dubinskom čišćenju lica zbog gline koja je glavni sastojak pa bih je preporučila mješovitoj/masnoj/problematičnoj koži.
Sama tekstura ove maske je dosta gusta, boja maske je zelena kao što možete vidjeti na meni (na slici se pola maske već osušilo pa je poprimila tamnozelenu boju). Sviđa mi se miris mentola i jak osjećaj hlađenja koji daje na koži. Iako piše da ju je potrebno držati 5 minuta, ja je držim 20 da bi se skroz osušila. Ono što mi se posebno sviđa jeste kada je skidate (umivate vodom) pravi blagi piling kože. Nakon skidanja maske i pilinga, koža je mekana i osjećaj hlađenja na koži se zadrži još neko vrijeme. Maska se može koristiti često jer nije agresivna i ne isušuje kožu. Nakon korištenja maska mi vidljivo umanji proširene pore i naravno ukloni višak masnoće sa moje masne kože lica.






Ono što me oduševljava je da njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama, a i sve sastojke kupuju od proizvođača koji ne testiraju na životinjama.
Cijena ove maske je
12,00 KM za 125 grama, ili 19,00 KM za 315 grama. Možete je poručiti OVDJE. Za one koji dolaze u Tuzlu. štand sa Lush proizvodima bude jednom mjesečno u Bingo City Centru, tačan datum objavim na mom instagram profilu @asja_m. Da li ste koristili nešto od Lush proizvoda i kakvi su vaši utisci?

PR proizvod

You Might Also Like

0 komentari

Subscribe