Avene triacneal expert krema

5.3.16


O Avene kremama sam primjetila da blogerke uopšte ne pišu. Na drugaricinu preporuku sam je kupila, najviše zbog zatvorenih komedona. Komedoni ustvari nisu niti akne niti bubuljice, ali se mogu pretvoriti u njih kada se upale ili inficiraju. Otvorene komedone nazivamo miteserima ili blackhead, a zatvorene komedone whitehead, odnosno male bijele sitne tačkice koje se ne mogu istisnuti do kraja, a stalno se pune. Poznato?


Eau thermale avene triacneal expert soin emulsion krema dolazi u plastičnom pakiranju sa pumpicom, pritiskom na pumpicu proizvod izlazi u manjoj količini, što je po meni jako praktično i higijenski. Moram da priznam da sam kremu potrošila i da zato nisam mogla da vam slikam kako izgleda, ali je žute boje, lagane teksture i ugodnog mirisa.
Prije više od mjesec dana sam kupila ovu kremu, koristila sam je oko 40 dana, svaku noć i primjetila sam da mi zatvoreni komedoni svaki dan se čiste, tj. moguće ih je istisnuti i nestaju polako. Nakon treće sedmice jedan dio lica je bio jako upaljen, ali su mi izašli komedoni koji su bili na licu mjesecima. Krema se koristi isključivo zimi, ne smije se izlagati suncu, zbog kiselina koje sadrži. Takođe sam pimjetila da mi se ožiljci i mrljice od akni počeli biti manje vidljivi. Moje iskustvo sa ovom kremom je pozitivno, smatram da mi je očistilo oko 50% komedona na licu.


Cijena ovog proizvoda u apotekama je 31,10 KM. Da li ste probali neku kremu protiv zatvorenih komedona i koju biste preporučili?

You Might Also Like

7 komentari

Subscribe