Avon Sun care proizvodi za sunčanje

1.8.17


Prije otprilike dva mjeseca Avon mi je poslao paketić proizvoda za sunčanje koje sam testirala duži period jer sam pored ovih koristila još proizvoda. Pa da krenemo redom:)



Vodootporna krema za sunčanje SPF 10 - lagani losion sa blagim cvijetnim mirisom brzo se upija u kožu. Pojačano hidratizira kožu sa umirujućom aloe verom i shea maslacem, te je štiti od isušivanja čineći je glatkom i mekom. Cijena u trenutnom katalogu 11/2017 je 11,90 KM za 150 ml.




Avon Sun narukvica - zanimljiva dječija narukvica koja upozorava na jako zračenje sunca. Središnji dio narukvice mjenja boju prilikom izlaganja sunca. Što su sunčevi zraci jači, narukvica postaje tamnija. Narukvica je podesiva, veličina narukvice je od 17 do 21 cm, duga je 24 cm. Meni je narukvica funcionisala 5-6 puta kada sam je nosila dok sam se kupala na Panonskom jezeru. Ako me pratite na instagramu mogli ste je vidjeti na mom insta storyu. Međutim odjednom je prestala da radi, možda sam je obrisala peškirom greškom, nisam sigurna, ali mi se pokvarila, više ne radi pa sam je bacila. Savjet: nemojte je brisati peškirom ili ostavljati predugo na suncu! Cijena u trenutnom katalogu 11/2017 je 7,90 KM.



Avon Sun zaštitni balzam za usne SPF 30 - sadrži vitamin E, aloju i ulje kamilice. Hidrira i štiti usne, vodootporan i pogodan za osjetljive usne. Formula koja stimuliše proizvodnju vitamina D hidrira i štiti kožu zaštitnim faktorom SPF 30. Aloja i kamilica sadrže umirujuća svojstva koja usne održavaju hidriranim i njegovanim tokom vrelih ljetnih dana. Vitamin E pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i održava mladolikost i zdravlje usana. Dermatološki testiran, takođe se može koristiti za nos i obraze. Ja ga nanesem 15 minuta prije izlaganja suncu, a kada pretjeram što mi se često dešava ostavlja bijeli trag na usnama. Sviđa mi se što sadrži 46 grama




Avon svjetlucavi losion za isticanje preplanulosti nakon sunčanja - ovo je proizvod koji morate imati! Koliko je bitna hidratacija kože u toku sunčanja, još bitnija je i nakon sunčanja. Koža nam je dehidrirana i u večini slučajeva crvena. Ja sam se uvjerila i na mojoj i na maminoj jako osjetljivoj koži koliko je ovaj proizvod fenomenalan! Moj primjer: izgorila sam na suncu i kada sam došla kući nakon tuširanja namazala sam se samo ovim losionom, koža mi je sutradan bila tamna, a inače mi bude danima crvena i na kraju se ogulim ili crvenilo jednostavno ne prestaje. Mamin primjer: pocrvenila je na suncu jer ima veoma svijetao ten, a kada se namazala ovim losionom prvi put u životu je potamnila nakon jednog sunčanja! Super mi je što ostavlja sitne zlatne šljokice po tijelu, ali mi se ne sviđa što ostavlja ljepljiv trag i ne dopada mi se miris. Cijena u trenutnom katalogu 11/2017 je 8,90 KM za 150 ml.




Avon Anew Reversalist obnavljujuća dnevna krema SF 25 je hidratantna dnevna krema koja vidljivo smanjuje tanke linije i bore, učvrščuje kožu zahvaljujući Tri-Elastinex tehnologiji. Pruža koži podmlađeni izgled a istovremeno štiti od štetnih UV zraka. Ja je koristim svako jutro, očistim lice i nanesem je. Koža mi je zaista mekša, posebno mi se sviđa što štiti od UV zraka jer se skoro svaki dan izlažem suncu (dok hodam do posla). Nisam razmišljala kada se treba početi koristiti kreme protiv bora, ali sam dosta istraživala i pronašla da stručnjaci kažu da se od 25-te godine trebaju početi koristiti anti-age kreme. Zašto 25-ta? Zato što kada se stvore bore tada je već kasno, a u tim godinama nam je potrebna veća hidratacija kože nego prije.



Posebno mi se sviđa ovo luksuzno stakleno pakovanje kreme, sa Avon plastičnom zaštitom. Cijena ove kreme u trenutnom katalogu 11/2017 je 19,90 KM za 50 ml.




Da li ste koristili neke od Avon Sun proizvoda i kako vam se sviđaju?

PR proizvodi

You Might Also Like

2 komentari

  1. Anonimno11:21

    Avonovi proizvodi su baš kvalitetni i meni odgovaraju. Šteta što nisam probala ove njihove proizvode, čine mi se da su dobri.
    Zapratila sam te, pa ako želiš uzvrati.
    Dreaming of fashion and beauty

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno13:09

    Da li jos ima tih losiona sa zlatnim sljokicama unapred vam hvala ❤

    OdgovoriIzbriši

Subscribe