Prokoško jezero

6.10.17


Ćao drage moje! Ukoliko pratite moj insta story znate da sam početkom augusta bila na Prokoškom jezeru! Međutim tek sada objavljujem ovaj post jer su samo ove fotografije spašene, ukoliko uspijem sačuvati još neku fotografiju, ubacit ću je u post naknadno. (blogerske muke:D)
Prokoško jezero je meni jedno od najljepših mjesta na kojima sam bila u Bosni i Hercegovini. Savršena lokacija za vikend sa društvom. Prokoško jezero se nalazi na planini Vranici, na 1636 metara nadmorske visine. Od Fojnice je udaljena 22 km. Ono što je najzanimljivije za ovo jezero je što je još uvijek ostao endemični primjerak vodozemca - triron. Moram da napomenem da je put prema Prokoškom jezeru makadam i da vam treba auto koje je malo odignuto od zemlje. O tim lošim putevima sam pisala kada sam isla na Tajan, post OVDJE.
O ovom divnom konju sam imala svašta lijepo da vam napišem i divne slike da vam pokažem (možda budu spašene) ali ono što se desilo je da smo htjeli obići krug oko jezera i ostavili smo sendviče i hranu na dekicu sa ruksacima itd. A konj pošto se sam kreće, niko ga ne nadgleda namirisao je kesu sa sendvičima i pojeo ih. Pored toga našao je grožđe i kako je jeo sve nam je stvari isprljao. I dekicu, šešir na kojem piše Asja (slika ovdje) , ruksake itd. Moj vam je savjet, ne ostavljajte hranu blizu životinja :D haha
A sada malo o outfitu: Ovu suknju sam sama prepravila. Ovo je ustvari Levis obična suknja od moje mame, stara preko 20 godina koja je bila duga do poda. Ona je htjela baciti međutim ja sam je skratila do koljena prošila na mašini i zalijepila cvijetni dezen naprijed i nazad.:)

I moram još da spomenem da vjetar na Prokoškom jezeru puše konstantno i kosu nisam uspjela da obuzdam, pa sam stalno raščupana ili namještam kosu.

Pišite mi kako vam se sviđa suknja koju sam prepravila i da li obilazite Bosnu i Hercegovinu, da li ste bili na Prokoškom jezeru?


You Might Also Like

4 komentari

  1. Super post.Rado te citam samo tako nastavi ☆
    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/10/05/jesen-u-mome-sokaku/

    OdgovoriIzbriši
  2. Otkad želim posjetit Prokoško...predivno izgleda <3

    OdgovoriIzbriši

Subscribe