Essence jesen/zima 2019

24.11.19


Prije otprilike mjesec dana sam od Essence sam dobila paketić proizvoda. Pošto sam imala puno proizvoda, uzela sam sebi malo više vremena da ih isprobam da bih mogla realne utiske o njima pisati.




Essence Hydrating + perfecting primer - savršena baza za dugotrajan i besprijekoran make-up: hydrating + perfect primer! Zahvaljujući SPF-u od 20, koža je zaštićena od UV zračenja, dok vitamin kompleks vlaži i njeguje kožu. Istodobno, pore su vidno zaglađene, a lagana tekstura optimalno priprema kožu za puder i puderaste teksture. Ostavlja biserni sjaj na koži. Sličan prajmer sam koristila od Catrice post OVDJE. Jedino što ne volim kod ovih prajmera je pipeta koja ne funkcioniše baš najbolje. Kada potrošim pola bočice, ostatak se ne može izvuči sa pipetom, nego moram okretati ambalažu da bi proizvod izašao.







Essence Perfect Shine Lipstick - ruž koji je moja mama odma prisvojila. Ja sam ga uspjela probati samo jednom, visoko je pigmentovan, njeguje i pruža super sjajan sjaj. Ovo je nijansa 05 perfect plan. Kremasto-mekana tekstura lako se nanosi i osjeća se ugodno na usnama. Bogati sastojci poput vitamina E i shea maslaca njeguju usne i čine ih lijepima i mekanima. Još jedan plus: cool ambalaža!




Essence Crystal Power lipstick - ovo je definitivno najzanimljiviji ruž koji posjedujem. Providan je, u sebi ima sitne šljokice. Kada sam ga prvi put nanijela bio je poput balzama proziran, međutim nakon par minuta dobije blago roza boju na usnama. To možete vidjeti i na slikama ispod. Meni više djeluje kao balzam za usne, a ne kao ruž s obzirom da se i ponaša kao sam balzam. Ne ostavlja boju na usnama, a i nije dugotrajan. Meni je odlićan ukoliko ste ljubitelj šminke da imate i ovakvo nešto posebno u svojoj kolekciji, a i odlično je za poklone!






Essence Contouring Duo Palette - konturiranje je apsolutno neophodno za savršen make-up izgled. Praktična mini paleta dolazi u dvije mat nijanse pogodne su za različite tonove kože i mogu se lako uklopiti zahvaljujući mekoj teksturi. Mogu se pojedinačno nanositi četkicom ili miješati radi izražajnog izgleda. Najviše koristim tamniju nijansu, svijetliju sam koristila par puta ali s obzirom da koristim baking pudere, ne vidim joj neku veću namjenu.





Essence Crystal Power blush & highlighter palette - sjaj poput kristala! Paleta veganskih rumenila i highlightera čini vaš make-up sjajnim, a ten blistavim! Sadrži dva meko blistava, puderasta rumenila u tonovima bobica i marelice. Osim rumenila, tu su puderasti highlighter koji osigurava mekan sjaj i nanosi se samostalno, a ujedno i kao topper preko rumenila i kremasti highlighter koji ističe posebno sjajne naglaske. Na prvu sam mislila da mi se rumenila neće svidjeti jer su previše svjetlucava, a moja koža je masna, takvi proizvodi meni ne odgovaraju. Međutim kada sam ih nanijela, blendaju se jako fino, imaju odličnu teksturu, baš pigmentovani i šimerasti. Savršeni su za neke bordo jesenjske kombinacije. U ovoj paleti više mi se sviđaju rumenila nego hajlajteri.



I naravno da mi je pošta polomila ogledalo na paleti, nije im prvi put. Sva sreća još uvijek mi se nije desilo da mi nešto ukradu iz paketa, kao nekim mojim kolegicama.





Essence Epic Sunset eyeshadow palette - kako je samo lijepo pakovanje!!! U čitavoj paleti od 16 nijansi, samo su tri nijanse matt, ostale su šimeraste. Velika prednost ove palete je što dođu dvije osnovne boje u velikoj količini, jer ih ja u paletama odma potrošim. Koristim ih uz svaki look, svijetlu nijansu preko čitavog kapka ili samo u ugao oka, a tamnu nijansu u krajnji ugao. Omiljena nijansa za svaki dan mi je definitivno matt ljubičasta In the clouds. Za večernji make-up look najviše volim da koistim zlatno-roza nijansu Fiery. Moram da priznam da koristim ovu paletu svaki dan, odlično se blendaju, a jedino što mi se ne sviđa je pigmentacija šimerastih nijansi. Iako stavim fiksator one ubrzo nestanu sa kapka. 










Pišite mi kako vam se svidio današnji post? Da li vam se neki proizvod svidio i da li ste probale neke od ovih proizvoda?

PR proizvodi.


You Might Also Like

1 komentari

  1. Mnogo mi se dopaju ovi noviteti. Ima za svakoga ponešto. Mnogo je dobro što je Essence kozmetika pristupačna za svačiji džep. Odlična recenzija draga ❤️❤️❤️



    Marija's blog

    OdgovoriIzbriši

Subscribe