Avon clearskin čišćenje mitesera

9.8.17


Danas vam pišem o učinkovitom uklanjaju mitesera i o trakicama za depilaciju



Spravicu za uklanjanje mitesera koristim već godinama i četkicu za lice, samo što su oba od drugih brendova, nisu nimalo bolja od ovih iz Avona a platila sam ih dosta skuplje.



Dvostrana spravica za uklanjanje mitesera - dolazi u PVC futroli, napravljena je od karbonskog čelika dimenzija 0,6 x 12,4 cm, jednostavna je za upotrebu. Kraj sa rupicom uklanja mitesere, a kraj sa omčicom uklanja komedone. S obzirom da je moja koža lica izuzetno masna ovo je spas kada se nakupi masnoća koju nijednom kremom, maskom, pilingom ne mogu da očistim. Kada sam je počela koristiti nisam mogla da vjerujem koliko masnoće sadrži moje lice. Prije upotrebe potrebno je spravicu obavezno dezinficirati alkoholom. Koristi se nakon tuširanja kada su pore otvorene i kada je koža očišćena. Nakon korištenja lice umiti toplom vodom, a spravicu opet očistiti alkoholom. Spravica se ne treba često koristiti. Bubuljice ne treba istiskivati prstima (iako to ponekad svi radimo) jer ostavlja ožiljke i može doći do infekcije. Cijena ove spravice u trenutnom katalogu 11/2017 je 6,50 KM.



Četka za čišćenje lica - od termoplastičnog elastomera, dimenzija 6,3 x 5 cm Koristi se tako što se nanese mala količina sredstva za čiščenje lica na četkicu. Dok držite četkicu za bazu, dodati malo vode sredstvu za čišćenje lica i protrljati o dlan kako bi se stvorila pjena. Nježno umasirati kružnim pokretima na lice izbjegavajući kontakt s očima i područjem oko očiju. Isprati lice i četkicu vodom. Cijena četke za čišćenje lica u trenutnom katalogu 11/2017 je 3,90 KM



3 u 1 gel za čišćenje lica s 2,0% salicilnom kiselinom - dolazi u kartonskoj kutiji u plastičnoj tubi. Na bazi bijele gline, dubinski čisti pore, te zaglađuje i osvježava kožu istovremeno sprječavajući pojavu novih mitesera. Hladi kožu i umiruje. Dermatološki testiran proizvod.
Ja ga koristim na tri načina:
1. svakodnevno kao gel za čišćenje - na mokru kožu nanesem i isperem.
2. svakodnevno kao piling lica - na mokru kožu nanesem i kružnim pokretima sa četkom za čišćenje lica (iznad) masiram lice i isperem.
3. kao maska 2 puta sedmično - nanesem na lice, pustim da se osuši i na kraju isperem.
Primjetila sam da je potrebno jako malo proizvoda da bi se nanijelo na čitavo lice, u početku sam stavljala previše, pa sam ga najviše koristila kao piling. Mitesere odlično čisti ali uz ovu četku za čišćenje lica, takođe smanjuje stvaranje sebuma. Miriše ugodno, čisto. Cijena ovog proizvoda u trenutnom katalogu 11/2017 je 6,50 KM za 75 ml.




Set trakica sa voskom za lice - za sve tipove kože. Sadrži 10 x 2 trakice sa voskom i 2 uljne maramice. Ja trakice za depilaciju ne koristim, pa ću ovaj proizvod proslijediti nekoj od vas. Za one koje zanima napisat ću upustvo za korištenje:
Korak 1: napravite test - prije svake upotrebe napravite test na malom području kože prema uputstvima za upotrebu. Pričekajte 24 sata prije korištenja na većem području.
Korak 2: nanošenje voska i uklanjanje trakica - dlačice moraju biti duge minimalno 6 mm, koža mora biti čista i suha. Zagrijte trakice na način da ih nekoliko sekundi protrljate među dlanovima, polako razdvojite trakice da biste dobili dvije zasebne trakice s voskom. Nanesite trakicu na kožu u smjeru rasta dlaka i čvrsto pritišćite trakicu na kožu prilikom nanošenja. Jednom rukom zategnite kožu, a drugom brzim, ujednačenim pokretom povucite trakicu u smjeru suprotnom od rasta dlaka. Kako biste izbjegli iritacije nikada nemojte ponavljati depilaciju na istom području u roku od 24 sata. Trakice možete koristiti više puta sve dok ne izgubi učinkovitost (što ja nisam znala prije!).
Nakon depilacije isperite kožu hladnom vodomi nježno posušite tapkanjem. Izmasirajte tretirano područje uljnom maramicom kako biste umirili i hidratizirali kožu, te uklonili ostatak voska.
Savjet - napravite piling 24 sata prije depilacije voskom kako bi pripremili kožu i dlake.
Cijena ovog proizvoda u trenutnom katalogu 11/2017 je
8,90 KM.



Da li ste probali neke od ovih proizvoda i kako vam se sviđaju?
PR proizvodi


You Might Also Like

1 komentari

Subscribe