Avon faktor 50 za zaštiitu od sunca

13.7.17


Sunce je štetno za kožu i o tome se priča godinama. Vrlo je bitno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. Ja za tijelo koristim faktor 10, ali za lice faktor 50! Faktor 50 znači da je vrijeme koje želim da provedem na suncu, a da ne izgorim povećava za 50 puta! Na primjer, ako je moja koža takva da mogu da budem izložena suncu 10 minuta bez zaštite, onda korištenjem kreme sa faktorom 50 mogu da budem izložena suncu 10 x 50= 500 minuta, što je nekih 8 i po sati.

Sunce je također zdravo za našu kožu i lice, jer pospješuje sintezu vitamina D3 u koži, što indirektno utiče na metabolizam kalcijuma, svi ostali uticaji su manje-više štetni. Ono što je bitno napomenuti da sunce treba izbjegavati od 12 do 15 sati. Naša koža pamti cijeli život! Sve što doživimo prilikom sunčanja, u vidu crvenila kože, opekotina i slično, platit ćemo sa 40 ili 50 godina. Koža nam gubi elastičnost, lakše se oštećuje, staračke pjege se brže pojavljuju i dobija se na neki način voštana boja. Zato je potrebno misliti na vrijeme. Kada naša koža počne da stari, tada je već kasno, preventiva je najbitnija! Meni su se na ramenima pojavile sunčeve pjege, smeđe boje, prije par godina. Iz tog razloga pored lica i ramena mažem faktrom 50, učite na mojim greškama!



Avon krema sadrži 50 faktor, štiti kožu i hidratizira, ono što mi se posebno sviđa je što sadrži umirujući pantenol i vodootporna je.





Tražila sam po drogerijama kremu sa zaštitnim faktorom 50 i naišla sam u Avon katalogu na akciji super cijenu 50 ml za 5,50 KM. Redovna cijena je 14,00 KM , a u trenutnom katalogu je 7,90 KM što je također vrlo pristupačno i jeftinije od svih ostalih krema koje sam sama pronašla. Pišite mi kako se vi štitite od sunca i koji zaštitni faktor koristite?

You Might Also Like

0 komentari

Subscribe