Maybelline The blushed Nudes paleta

31.5.17


Maybelline u svojoj kolekciji ima više vrsta paleta, meni su sve divne, ali sam se posebno očarala The Blushed Nudes paletom. Paleta dolazi u roza plastičnom pakovanju, kao i sve njihove palete na sredini je plastika providna.



Paleta sadrži dva reda sjenila, po šest u svakom redu od kojih su sve shimmer, samo je jedna matt. Uz paletu dođe i aplikator koji sa jedne strane sadrži spužvicu kojom nanosim svijetliju sjenku na čitav kapak, a sa druge strane je četkica za blendanje kojom nanosim tamniju nijansu na pregibu kapka. Savršeno se pokazala kada sam šminkala drugaricu koja ima male i spuštene kapke, a pored toga može odlično da nadogradi nijansu.





U prvom redu se nalazi jedno matt sjenilo (peto po redu) koje mi je postalo omiljeno. Prvo sjenilo koja je bijele boje je slabo pigmentovano, čak i sa mokrom četkicom ne ostavlja dovoljno nijanse, samo šljokice. Ja je iz tog razloga koristim za svaki dan. Drugo, treće i četvrto sjenilo su jako slični i odlični za unutrašnji dio kapka. Peto sjenilo je prelijepe mauve boje, mekano i odlično se blenda, ja ga koristim najviše u pregibu kapka. Posljednje sjenilo u prvom redu je jako pigmentovano za razliku od prethodnih, u toploj smeđoj nijansi.



Drugi red je puno pigmentiraniji od prvog, prvo sjenilo je bronzanog tona, drugo izgleda kao da je tamno ali zapravo nije, radi se o hladnoj smeđoj nijansi. Treće i četvrto je sivkastih tonova, peto sjenilo je odlično pigmentovano, zanimljive boje, a zadnje sjenilo je meni najzanimljivije, radi se o tamnoj boji koja ima zlatne šljokice u sebi. Sve nijanse su uslikane bez baze, prstom, u samo jednom sloju. 



Ovu paletu koristim svakodnevno, jako sam zadovoljna pigmentacijom, postojanošću i mnogo mi se sviđa jer se boja može nadograditi, a nijanse se lako blendaju. Ako želim jaku pigmentaciju koristim mokru četkicu. Cijena ove palete je oko 17 KM.


Da li ste probali ovu ili neku od Maybelline paleta i kako vam se sviđaju?

You Might Also Like

1 komentari

  1. Odličan post draga ♥ Slike su predivne !
    Pogledaj moju recenziju o Too Faced paleti :

    http://herecomesajla.blogspot.ba/2017/06/is-too-faced-sweet-peach-palette-worth.html

    OdgovoriIzbriši

Subscribe