Lush Vanishing Cream

5.5.17


Šta kaže Lush?

Lagana ali itekako djelotvorna

Da Vanishing Cream živi na polici nekog supermarketa i da je pod okriljem marketinške industrije, nosila bi oznaku light. Zašto? Zato jer u bazi ima čak 11% manje ulja od prosječne kreme za lice. Ako vam je koža masna i sklona prištićima, light Vanishing Cream je rješenje. Većina naših krema sadrži 20% ulja jer volimo bogate kreme i nikako ne želimo štedjeti na sastojcima. No, kad su nas kupci ljubazno zamolili za neku laganiju varijantu Lush kreme, mi smo im odgovorili sa shea maslacem, gelom lanenog sjemena, s kap-dvije ulja lagane, a opet snažne kamelije, grožđa i jojobe. I svi sretni!



Šta kažem ja?
Već nekoliko mjeseci idem na redovna čišćenja lica i za moju izuzetno masnu kožu kozmetičarka mi je preporučila da koristim kremu koja ima što manje masnoće u sebi, a Vanishing krema je upravo to! Vanishing Cream je lagana, brzoupijajuća krema za lice sa minimalnom koliinom ulja, sprječava pojavu akni, pretjerano lučenje masnoće i pomaže u suzbijanju problematične T-zone. Krema se može koristiti i kao dnevna krema jer je dobra podloga za makeup (ponekad je stavljam umjesto prajmera). Ne ostavlja masni film na koži zato što sadrži 11% manje ulja od prosječne kreme za lice. Sadrži mnogo lavande koja djeluje umirujuće na kožu.
Krema dolazi u standardnim Lush plastičnim posudama na odvrtanje. Ove crne posude trebate čuvati i skupljati jer za 5 praznih posuda dobijete jednu novu masku za lice!! Na svakoj posudi je naljepnica s imenom i slikom onoga ko ju je napravio što je zaista fascinantno i dobro omišljeno. Cijena ove kreme je malo viša, ali je njena kupovina zaista isplativa jer traje nekoliko mjeseci a izuzetno je učinkovita. U potpunosti mi je smirila lice, izbalansirala lučenje sebuma, smanjila oštećenja i vratila mi kožu u prvobitno stanje. Moja koža izgleda mnogo zdravija i kompletno njegovana uz kombinaciju sa Magnaminty maskom i CoalFace sapunom za lice.
Jedina mana ovog proizvoda je što je krema dosta tečna i uvijek ostaje na poklopcu, mislim da bi idealna bila kada bi se pakovanje promjenilo, ali nemam ideje kako.





Cijena Lush Vanishing kreme je 49,00 KM za 45 grama proizvoda. Možete je poručiti OVDJE. Za one koji dolaze u Tuzlu, u Bingo City Centar jednom mjesećno imamo štand sa Lush proizvodima, a tačan datum objavim na mom instagram profilu @asja_m. Ono što me posebno oduševljava je što su Lush proizvodi prirodni i nisu testirani na životinjama Da li ste koristili nešto od Lush proizvoda i kakvi su vaši utisci?

PR proizvod

You Might Also Like

2 komentari

  1. Nisa koristila ali hoću. Baš mi se dopada opis ove kreme, nešto je što bi meni trebalo... Odličan post.
    Zanima me još i njihov prirodni dezodorans, s obzirom da su većinom ovi koje koristim jako loši i nezdravi. Da li si probala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Koristim Lush prirodni dezodorans imas recenziju o njemu prije ovog posta :)

      Izbriši

Subscribe