Zaful Artist Makeup Brushes Set - Rose Gold

6.4.17


Toothbrush Shape Makeup Brushes su trenutno najpopularnije četkice za šminkanje na svijetu. Izgledom podsjećaju na četkice za zube, a ustvari su napravljene da nam drška četkice stoji tako da nam ne smeta naša ruka kada se šminkamo, tj da ne ide ruka preko očiju nego ispod da bi bolje vidjeli. Čim sam ove četkice vidjela na Zaful stranici, poželjela sam da ih imam s obzirom da se na tržištu kupuju pojedinačno i da koštaju zaista mnogo, ja sam na Zaful stranici našla za samo 14,99 $.





Četkice dolaze u kutiji sa plastičnim kalupom za četkice, što je super jer se u transportu neće oštetiti. Četkice su mi stigle za 10 dana, što me posebno obradovalo jer nisam morala predugo da čekam. Ovaj set sadrži šest četkica različite veličine i namjene za osnovnu upotrebu. Postoje i širi setovi sa većim brojem četkica ali i manji, međutim ja sam se odlučila za ovaj klasični normal size set u popularnoj rose gold nijansi.



1. Powder Brush (slika ispod) - najveća četkica u setu služi za završni puder u kamenu ili za setovanje pudera. Ova četkica je dužine 16 cm, dok je dimenzija same četke 4,5 x2,3 cm. Četkica je jako gusta a dlake su veoma mekane.



2. Blush Brush (slika ispod) - četkica koja služi za rumenilo, međutim po meni najbolja četkica za rumenilo je OVDJE gdje sam pisala čitav post o tome. Ovu četkicu koristim za nanošenje tečnog pudera jer mi je savršene veličine i dosta je gusta a dlačice ne otpadaju, jako su mekane i prijatne na koži. Dužina ove četkice je 15,5 cm, a dimenzije su 4 x 1,9 cm.



3. Foundation Brush (slika ispod) - četkica koja služi za nanošenje tečnog pudera. Ona je manja po dimenzijama od prethodnih 15 x 3 x 1,5 cm, smatram da je odgovarajuća za upotrebu i radnju kojoj je namjenjena. Vrlo je lagana, dlake su kao i kod ostalih veoma guste i dovoljno mekane, a vrlo mi je bitno što ne upijaju proizvod. Takođe ponekad je koristim za konturisanje lica, ova četkica mi se zaista dopada.



4. Highlighter Brush (slika ispod) - Dimenzije ove četkice su 14 x 2 x 1,2 cm, služi za nanošenje hajlajtera. Moram da priznam da ja hajlajter nanosim prstima (jer tada ostaje veća pigmentacija), a ovu četkicu koristim za concealer, za posvjetljivanje dijela ispod očiju, tačnije za podočnjake. Ova četkica je dovoljno mala da priđe svim dijelima oko očiju koje želim da posvjetlim.



5. Eyeshadow Brush (slika ispod) - Ova četkica služi za nanošenje sjenke na oči. A na nekim stranicama sam čitala da služi za nanošenje ruža na usne. Iskreno ja sam je pokušala koristiti za konturisanje nosa, tačnije na sredinu nosa da bih posvjetlila taj dio, međutim za tu svrhu nije mi se dopala. Zatim sam željela da poboljšam pigmentaciju sjene na očima, pa sam je pokvasila i savršeno je nanijela sjenu na oči.



6. Lip Brush (slika ispod) - Četkica koja je namjenjena za nanošenje ruža na usne. Malo drugačijeg je oblika sitnih dimenzija 12,5 x 0,8 x 1 cm. Na nekim stranicama sam čitala da se može koristiti i za nanošenje eyelinera. Ja joj iskreno nisam našla svrhu, pokušala sam je koristiti na razne načine ali mi se nije svidjela.





Sve četkice su blago zaobljene, a dlačice četke su guste i veoma mekane. Nakon dužeg korištenja zaključila sam da dlake ne otpadaju, što je veoma bitno, a kada ih perem pošto su veoma guste malo više vremena treba da se isperu, ali se veoma brzo suše. Jedino što sam se bojala je ovih drški koje su veoma sužene, da se neće odma slomiti, ali sam se tu prevarila, veoma su stabilne i kvalitetne. 

Takođe imate odličnu ponuda bijelih ljetnih haljina na Zaful stranici white see through dress

Za kraj moram reći da svaku četkicu možete koristiti u više svrha, samo je prilagodite vama. Ja sam njima oduševljena, s obzirom na cijenu, kvalitet i izgled ovog seta svakom bih ih preporučila. 
Kako se vama dopada ovaj set i da li ste ih koristili? 

You Might Also Like

4 komentari

  1. Sve i nekako ali ova za nanosenje ruza mi nikako nije jasna. :/ posebno da jos neko njome nanosi ajlajner. Svaka njemu cast, ja sam smotana i sa obicnom cetkicom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, upravo sam to i napisala, nadam se da cu joj pronaci svrhu u koju cu je koristiti :D

      Izbriši
  2. I love Zaful store and their products, I have tried similar brushes!
    https://liz-breygel.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši

Subscribe