Avon spužvica za lice u obliku usana

16.2.17


Vjerujem da zaljubljenice u šminku znaju za beauty blendere, ali za one koje ne znaju da pojasnim. Blender/spužvica služi za nanošenje pudera/korektora. Prije svega se pokvasi pod mlazom vode, dobro se ocjedi kako bi se uklonio višak vode i onda se tapkanjem nanosi puder. Kada se pokvasi naraste duplo, što možete vidjeti na slikama ispod. Odlična je za masnu kožu lica. Lice bude svježe i hidratantno. Do sada sam probala Ebelin, Oriflame, neku spužvicu nepoznate marke koju sam dobila na poklon i ovaj Avon iz današnjeg posta u obliku usana.
Sve nabrojane spužvice su jajastog oblika, s njima mi je bilo teže prići dijelu oko očiju gdje nanosim korektor, a sa ovom spužvicom je vrlo lako nanijeti i prići bilo kojem dijelu lica. Pored toga, ova spužvica izgleda vrhunski, pored boje, oblika, veoma je mekana i tekstura joj je odlična.
Prije svega ću vam napomenuti koliko je važna higijena spužvice, jer veoma lako može doći do stvaranja bakterija, jer je ipak ovo komad spužve. Spužvice možete koristiti prije ili poslije pranja. Prije korištenja je praktičnije oprati jer znate da čistu spužvicu koristite, a svakako ste je morali pokvasiti. A poslije korištenja u 90% slučajeva nećete stići oprati je ili ćete zaboraviti kao i ja... 
Kada sam oprala ovu spužvicu, nisu ostale fleke od pudera što mi se dešavalo kod Ebelin spužvice, i odma se isprala sva pjena iz nje, dok spužvici iz Oriflame-a treba dugo da se ispere, a i tada ne budem sigurna dal sam isprala svu pjenu iz nje.
Cijena ove spužvice u obliku usana u Avon katalogu je 2,50 KM.
Moram da priznam da mi je draže koristiti spužvice za lice nego četke, jer mokre spužvice ne upijaju proizvod, ostavljaju ga samo na površini, dok mi četke upiju mnogo proizvoda.



 Na slici iznad lijevo - suh blender, desno - mokar blender.


Da li ste probali neke spužvice/blendere za lice i kako vam se ovaj dopada?

You Might Also Like

4 komentari

  1. Nisam do sada videla da postoji blender u obliku usana, veoma slatko izgleda. Ja koristim samo ebelinov i ok mi je :)

    Tako ja to

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ebelinov sam dugo vremena koristila i uvijek bi mu se vratila :) Hvala na komentaru :D

      Izbriši
  2. zaljubila sam se :O pa kako je samo savrsena spuzvice :/ koristila sam do sada raznorazne spuzvice ali sam na kraju zavrsila sa Ebelin i voljela bih da probam ovu, nije uopste skupa :D
    da li moze da se odvoji gornja i donja usna na spuzvici?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ebelin je odlicna, slicna joj je tekstura kao i ove Avonove. Gornji i donji dio su spojeni na dva mjesta, u sredini je rasjeceno...mislim da ce se vremenom odvojiti:)

      Izbriši

Subscribe