Avon baza za sjenilo

24.4.16


Baza za sjenilo je proizvod bez kojeg ja ne mogu da zamislim šminkanje. Svrha baze jeste da prije svega produži trajnost sjenila, tako što će spriječiti da se masnoća sa kapka pomješa sa sjenilom, da se na pregibu kapka ne nakuplja sjenilo, takođe služi da pojača pigmentaciju sjenila i učini je lakšom za blendanje tj razmazivanje. Do sada sam isprobala tri baze za sjenilo: Catrice, Essence I love stage i Avon bazu. 
Catrice baza je jako tvrde teksture, teško se razmazuje i stvaraju se grudvice. Nju nisam ni potrošila do kraja, nego sam je na kraju bacila. 
Essence I love stage baza mi je sasvim solidna, ponekad sam je stavljala umjesto sjenila, jer je u boji koja vuče na žućkasto, sviđalo mi se pakovanje, ali trajnost proizvoda me razočarala.



Avon baza za sjenilo, je moj favorit, smještena je u staklenoj ambalaži, tekstura joj je vrlo lagana, kremasta i razmaziva. Upija višak ulja sa kapka i drži sjenilo sve dok ga ne skinem. U nijansi je light beige, koja vuče na bežkasto roskastu boju. Što se tiče pojačavanja intenziteta sjenila, ova baza neće napraviti drastičnu razliku, po mom mišljenju to joj je jedina mana koju ima.
Na raznim blogovima sam čitala da se djevojkama ne sviđa ambalaža, jer večina blogerki ima duge nokte i teško im je prstima koristiti ovaj proizvod, pa koriste običnu četkicu za sjenilo. Međutim ja lično ne volim duge nokte i ambalaža mi je savršena :) Cijena ovog proizvoda u katalogu 06/2016 je 7,50 KM, a regularna joj je 11,00 KM.



Da li ste vi isprobali Avon bazu ili neku drugu bazu za sjenilo i kako vam se sviđa? 

You Might Also Like

6 komentari

  1. Vise od godinu dana koristim Avon bazu, i ni u jednom trenutku me nije razocarala. To je bila moja prva baza koju sam kupila, na prvu probu smo se razumele. Sada ni ja ne mogu da zamislim sminkanje bez nje, prvo ona pa sve ostalo hehe. Divan post kao i ti draga Asja <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je drago, hvala puno na lijepim rijecima :)

      Izbriši
  2. Anonimno15:18

    Super mi je baza, dopada mi se pakovanje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. SUPER,POGLEDAJTE MOJ BLOG http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  4. Najbolja baza koju sam probala... Nisam ih probala previse jer me je ova na prvu odusevila i sve dok radi svoj posao ne planiram je mijenjati.

    OdgovoriIzbriši
  5. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši

Subscribe